Un mezanin, spre surprinderea multora, este un lucru des intalnit. Se regaseste in spatii comerciale, la evenimente si chiar si in spatii rezidentiale. Totusi, ce este acesta?
Ca sa raspundem din start cautarilor precum “mezanin ce inseamna” sau “cum arata un mezanin”, avem aici un raspuns simplu: este o suprafata metalica elevata pe care se poate pasi. De regula, se foloseste atunci cand este vorba de un spatiu limitat ca suprafata, dar care este inalt. Asadar, este des folosit in randul halelor, dar exista mai multe situatii in care acesta ar fi de folos. Avem mai jos mai multe exemple, dar, mai intai, trebuie sa vorbim despre motivele pentru care sunt folosite.
Avantajele unui mezanin – de ce sa il introduci in spatiul tau, daca este posibil
Mezaninele te ajuta sa eficientizezi spatiul de care dispui, astfel incat sa cresti suprafata utila sau sa o dublezi (iar, in unele cazuri, sa o triplezi – mezaninele pot avea mai multe etaje). Sa presupunem ca ai un magazin de haine si ti-ai dori sa introduci o colectie de produse pentru casa, insa spatiul nu iti permite acest lucru. Totusi, ai loc sa dezvolti magazinul pe verticala!
Aici, intra in joc mezaninul. Vei putea “taia” spatiul pe orizontala – practic, iti creezi un etaj nou fara sa sa modifici structura cladirii in sine. Asadar, aceasta alegere este clar de preferat in cazul magazinelor din zone istorice si nu numai. Desigur, nu se folosesc doar in magazine.
Unde poti intalni mezanine (sau unde le-ai intalnit deja, fara sa-ti dai seama)
- Spatii industriale:
- Depozite (pentru exitinderea spatiului util)
- Fabrici (depozitarea materiei prime sau aparaturii)
- Oficii (sali de conferinte, zone amenajate pentru angajati)
- Spatii comerciale:
- Magazine
- Restaurante si cafenele
- Hoteluri
- Spatii rezidentiale si publice:
- Locuinte cu tavan inalt (in special cele amenajate in stil industrial)
- Mansarde (in functie de spatiul disponibil)
- Festivaluri si evenimente (zone de presa, VIP, lounge-uri, zone de recreate etc.)
- Biblioteci si muzee
Asadar, un mezanin poate fi un upgrade versatil oricarui spatiu. Acum ca am lamurit ce este si unde se foloseste, merita sa vorbim si despre mezaninele pe care le gasesti la noi. Ai mai jos cateva informatii utile.
Detalii de baza despre mezanine – tot e trebuie sa stii pentru a avea o privire de ansamblu
Sunt, practic, suprafete prefabricate interconectate. Sunt asamblate folosind structuri de grinzi cu articulatii bayonet, cuplate la coloane cu forma adecvata. Pe scurt, sunt rezistente, rigide si rapid de instalat. Un mezanin poate avea diferite accesorii:
- Suprafata de mers poate fi din tabla zincata si panouri din fibre de lemn
- Suprafata de mers poate fi si din grilaj galvanizat
- Plimbare in panouri prefabricate de tip Easy
- Acces la scara
- Inclinarea portii pentru incarcare si descarcare
- Diverse protectii
In concluzie, chiar daca mezaninele sunt produse versatile, cele pe care le vei gasi in portofoliul nostru sunt potrivite, mai degraba, pentru spatii industriale precum fabrici si depozite, dar ele pot fi adaptate, bineinteles, oricarui spatiu. Te invitam sa soliciti chiar acum o oferta personalizata nevoilor tale!